måndag 22 april 2013

Godaste tacopajen

Ett recept jag hittade på kokaihop.se som egentligen hette Absolut godaste tacopajen.



Godaste tacopajen

Deg

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 gram smör
1,5 dl mjölk

Fyllning

500 gram köttfärs
1 msk olja
1 st gul lök
1 påse het tacokrydda
2 st vitlöksklyftor
1 dl vatten
4 st tomater
2 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost

Garnering:
10 st feferoni

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser. Häll i mjölk och rör ihop.
3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!
4. Skala och hacka löken.
5. Stek köttfärs och lök. Pressa i vitlök.
6. Tillsätt tacokrydda och vatten.
7. Låt puttra tills vattnet nästan är borta.
8. Häll köttfärsen i pajskalet.
9. Hacka tomater och lägg ovanpå köttfärsen.
10. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs och riven ost. Bred ut smeten över tomaterna.
11. Grädda i ugnen i 35 minuter tills ytan fått fin färg.
12. Garnera med feferoni och servera med en grönsallad, nachochips och kanske en salsa.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Mmm... smaskens! Tacopaj är alltid stående favoriträtt i vår familj! Ska nog bli en sådan med lchf-botten till nästa veckomeny! :)
    Ha en toppen tisdag!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Ser jättegod ut, krämig och smakrik! Yummy!

    SvaraRadera