söndag 28 april 2013

Kardemummaskorpor

Anette har fyllt år och när vi skulle fira henne så bakade jag skorpor och gav henne i present. Det doftade fantastiskt i köket! Sen kan jag säga att "torrkakor" är underskattade... Eller vad säger ni?



Kardemummaskorpor

1 dl socker
5 ½ dl vetemjöl (vanligt, ej special)
3 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma
1 ½ dl mjölk
100 gram smör

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjölken. Häll över de torra ingredienserna, Gör en deg. Rulla bollar, ca 50 stycken och lägg på en ugnsplåt med kanter. Grädda mitt i ugnen, 175ºC, 12 min.
Ta ut ur ugnen och låt svalna. Dela sedan bollarna försiktigt i halvor med en gaffel. Rosta sedan i mitten av ugnen med snittytan uppåt, 150ºC, tills dom får litet färg, (ca 17-20 min). Öppna ugnsluckan och stick in en trägaffel så luckan hålls öppen. Låt skorporna torka i 75ºC, ca en timme.





-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Skorpor är goda, men väldigt sällan man gör dem!

    SvaraRadera
  2. Jag älskar kardemumma! :) Smaskens med sådana skorpor!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera