Nu är jag så trött så ögonen går i kors. Ska ta mig två koppar java rakt in i venen och läsa lite matporr. Ha en trevlig kväll, kamrater!
Köttfärsröra med vitkål och ris
ca 6 port
5 dl strimlad vitkål
4 port ris (kokt)
800 g köttfärs
2 dl grädde
en skvätt soja
1 vitlöksklyfta
1-2 msk chilisås
Koka riset. Strimla vitkålen och stek den mjuk i smör. Lägg kålen åt sidan.
Stek köttfärsen och i med vitlök, chilisås, köttbuljongtärning, soja och grädde. Låt puttra ihop. Slå i vitkålen och puttra vidare ca 5-10 minuter.
Blanda ner riset och låt bli varmt. Servera med t ex riven ost, sallad, vitlökssås, ketchup.
-Mama Skogly ♥
Gott! Kallas ryssröra också va? Nu blev jag visst hungrig ;)
SvaraRadera