söndag 21 april 2013

Solrosbröd LCHF

Ett saftigt och väldigt gott low carb-bröd. Riktigt najs, det bästa low carb-brödet hittills. Det här gör jag fler gånger. Rostar man brödet blir det ännu bättre!



Solrosbröd LCHF

0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll på liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.

(Recept från 56kilo.)







-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Mmm...gott, gott!
    Man kan aldrig få för mycket brödrecept inom lchf! :)
    Ha en toppen måndag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Ser mycket gott ut! Jag borde ta och testa LCHF bröd, är nyfiken på hur de smakar :) Ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det häe var det mest brödlika LCHFbrödet jag testat!

      Radera