Det här receptet har jag hittat hos Två små kök. Det passar till fläsk, kyckling, skaldjur och fisk. Glöm inte salta, bara. Det är inget salt i marinaden.
Het och syrlig marinad med söt persika
Marinaden håller i ca en vecka om den förvaras i kylen i lufttät burk eller flaska.
Till ca 3 dl marinad
1-2 vitlöksklyftor, grovt hackade
1 burk inlagda persikohalvor (240 g) - inklusive spadet
1-2 tsk sambal oelek
2 tsk worcestershiresås
Saft och skal från 1 citron
2 msk mörk soja
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
Mixa ihop allt till en slät marinad och häll på det som ska marineras i en påse och förvara i kylen många timmar, gärna över natten. Ta fram köttet i god tid innan det ska grillas. Salta köttet och grilla!
-Mama Skogly ♥
Marinaden låter mycket spännande! Måste testas! :)
SvaraRaderaHa en fin måndag!
Kram kram
//Lana
Kram!
RaderaLåter som en mycket fräsch marinad. Ha en bra start på veckan!
SvaraRaderaTack detsamma!
Radera