torsdag 23 maj 2013

Tips på vad man kan göra med grillrester

Jag är inte förtjust i att slänga mat. Ibland gör jag det ändå. Jag stoppar gärna i frysen, glömmer bort och sen slänger jag det vid avfrostning ett år senare... Ibland skickar jag med en liten doggy bag med mina gäster när de åker hem, bara för att slippa slänga. Här kommer i alla fall några tips inför kommande sommarrester, så även du slipper slänga mat. Vissa av recepten kräver olika slags rester, men ni hajar konceptet, hoppas jag.

Happy Friday, kamrater!

Laxsallad på grillrester


Grilltoast med kryddsmör, sparris och bea


franskbröd
grillat kött
persiljevitlökssmör
tomat
grön sparris
beasås
ost

Bred kryddsmöret på brödet. Skär köttet i tunna skivor och lägg ovanpå. På med bea. Stek sparrisen hastigt. På med skivad tomat och sparris, toppa med ost. In i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.

Grillrulle


orientbröd
ost
grillat kött
sallad av olika slag
valfri sås

Lägg ost på brödet och mikra i några sekunder tills osten smält. Strimla kött och på med det, sallad och sås. Rulla ihop och så är middagen klar.

Köttsallad



fläskfilé
kycklingfilé
choritzo
Caj P´s original
potatis
rapsolja
flingsalt
crispsallad
tomater
gurka
rödlök
paprika
mango raja

Tärna köttet och korven i lagon stora bitar. Marinera i Caj P´s några timmar. Skär potatisen i klyftor och ringla över olja och salt. In i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Stek köttet i omgångar så det blir genomstekt. Håll varmt under folie. Förbered salladen. NÄr allt är klart, lägg upp en salladsbädd, potatisklyftor, kött/korvbalndning och rör runt lite sporadiskt, gärna med ena handen på höften. Ringla över mango raja och servera. Mums!

Grillsmörgås med entrecote, halloumi, rostad paprika och fetaostcreme


ciabatta (nygräddad)
ruccola
persiljevitlökssmör
fetaostcreme (creme fracihe, vitlök, fetaost, salt och peppar)
ugnsrostade paprikor i balsamolja (olivolja, fransk senap, balsamvinäger, salt, peppar, socker)
smörstekt halloumi
grillad, marinerad entrecote

Marinera köttet i soja, vitlök, olja, Knorrs kött & grillkrydda. Ugnsrosta paprikorna och dra av skinnet. Marinera dem med i olja, balsamvinäger mm. Gör ett persiljevitlökssmör. Riv fetaosten fint och blanda med creme fraiche och vitlök, salt, peppar. Grädda ciabattan och dela den nästan helt igenom. Smörstek halloumiskivorna. Grilla köttet och skär i strimlor. Bred smöret på brödet, bred på fetaostcreme. På med ruccola, halloumi och paprika. I med kött och njuuuut!


Biffsmörgås med smältost, karamelliserad lök, champinjoner och jalapenos


entrecote marinerad i soja, balsamvinäger, kött och grillkrydda samt svart vinbärsgelé
ett gott bröd
vitlökssmör
cheddar dip Santa Maria på burk
smörstekta champinjoner
karamelliserad rödlök
jalapenos
tomat

Servera med ostgratinerade nachos, guacamole och grillad majskolv.

-Mama Skogly ♥

8 kommentarer:

  1. Väldigt bra och smarriga tips! Sparar hela inlägget! :)
    Ha en toppen fredag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Många bra tips, tack! Jag gillar inte heller att kasta mat och försöker använda allt så gott det går. Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  3. Perfekt att kunna ta tillvara matrester. Jag försöker återanvända det som blivit över. :-)

    SvaraRadera