fredag 28 juni 2013

Baconpotatis

Ett recept från Två små kök. Riktigt, riktigt gott. Kasjsa hade gjort dessa till midsommar. Gott till grillat. Både till kött och fisk.



Baconpotatis

Ta bara så många potatisar du vill ha och räkna med en halv skiva bacon till varje potät. Börja med att koka potatisen tills den har någon minut kvar för att bli färdig i välsaltat vatten. Låt den svalna och linda sedan en halv skiva bacon runt varje potatis. Lägg i form med olivolja och skaka runt.

Ställ in baconpotatisen i övre delen av ugnen på 225 grader i ca tio minuter. Vänd på potatisen en gång under tiden så att den får fin färg på båda sidor och baconet liksom "smälter in" i potatisarna. Det kan ta upp till kvart innan det är klart - lite beroende på hur välstekt du vill ha ditt bacon. Servera potatisen som tillbehör till en köttbit och gärna någon sås - annars blir det nog lite för torrt.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Låter jättegott! Perfekt till grillat! Mums!
    Ha en fin dag!
    kramar!
    //Lana

    SvaraRadera