söndag 23 juni 2013

Minipajer med roquefort

Här kommer den goda förrätten som Kajsa bjöd på.



Minipajer med roquefort

Ingredienser

Pajdeg:

2,5 dl vetemjöl
75 g smör
0,75 dl kesella

Fyllning:

3 st ägg
3 dl mjölk
1,5 dl riven ost
100 g grönmögelost
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillagning
1 Hacka smöret och blanda med mjölet till en gryning massa. Tillsätt kesella och blanda snabbt till en deg.

2 Tryck ut degen i 16–18 små aluminium formar. Ställ formarna i kylen och låt dem vila i ca 30 minuter.

3 Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar. Rör ner den rivna osten.

4 Smula mögelosten och fördela den i aluminiumformarna. Häll över äggstanningen.

5 Grädda på 225 grader i cirka 15 minuter.

(Ett recept från Allt om mat)

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: