lördag 22 juni 2013

Mintchokladkaka med polkaströssel

Vi befinner oss just nu i Varuträsk där vi firat midsommar. Regnet öser ner... Bilder kommer senare.

Här kommer Emmas bidrag till tårtfrossan. Den här var smaskelismaskens!


Mintchokladkaka med polkaströssel

10 bitar

200 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad med mintcrisp
100 g krossade Mariennekarameller
1 msk smör
2 msk ströbröd

Glasyr:
100 g mörk choklad med mintcrisp

Garnering:
1 dl grovt krossade polkagrisar

Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält chokladen i vattenbad.
Vispa ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Vänd ner de krossade karamellerna. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
Smält chokladen till glasyren i vattenbad och ringla över kakan. Strö över krossade polkagrisar.

-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Mmm...jättegott! :)
    Hos os regnar det inte, men mulet...
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera