lördag 1 juni 2013

Vattenmelon-sorbet med chokladkärnor

Hittade ett spännande recept i en Mama-tidning på jobbet.



Vattenmelon-sorbet med chokladkärnor

6-8 pinnglassar

0,5 vattenmelon
pressad saft från 1 lime
ca 1 dl hackad mörk choklad (stora som vattenmelonfrön)

Gröp ut fruktköttet och pilla bort kärnorna. Skär i småbitar och frys in tills konsistensen är fast, ca 2 timmar.
Mixa melonköttet med limesaften i matberedare.
Blanda genast i den hackade chokladen.
Häll upp i glassformar och placera på plan yta i frysen.
Efter ca 3 timmar är de klara.

-Mama Skogly ♥

8 kommentarer:

  1. Så fräscht och vattenmelon är så gott!

    SvaraRadera
  2. Det måste jag testa. Låter ju som en helt underbar glass... och dessutom nyttig. :-)

    SvaraRadera
  3. Det här måste jag också testa! Smaskens! :)
    Ha en fin söndag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Vilka söta glassar! Gott med choklad i glassen :)

    http://bakasockerfritt.se/

    SvaraRadera