Den här gjorde svärmor till midsommar och det blev en bit över som vi fick smaka ur. Gott!
Chokladcheesecake från himlen
10 port
Botten:
150 g kakor, t ex Maryland cookies
50 g smör
Fyllning:
300 g mjölkchoklad
3 dl grädde
200 g philadelphiaost
3/4 dl florsocker
Stöt kakorna i mortel. Smulorna ska vara ganska stora.
Smält smör och i med det. Tryck ut i smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna något.
Vispa grädden och tillsätt lite av grädden till chokladen.
Blanda ner chokladen, osten i klickar och florsockret i grädden. Bred ut blandningen i formen. Täck med gladpack.
Frys cheescaken i minst 4-5 timmar, gärna över natten. Ta ut kakan 1 timme före servering.
-Mama Skogly ♥
Åh, yummy! Ha det bra.
SvaraRadera