onsdag 3 juli 2013

Jordgubbschips

Regnet har vräkt ner här i Piteå, men idag är det uppehåll. Vi har hunnit med både äventyrsbad och shopping. Men nu tar vi gärna lite sol, tack!

Det här är gott till frukostfil eller till ost. Sommar i en burk.



Jordgubbschips

Tid: 5 minuter + 15 timmar i ugn

Om det, mot all förmodan, skulle bli jordgubbar över kan du göra dessa underbara chips som passar perfekt till ostbrickan eller i morgonfilen.

Skiva jordgubbarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt dem i ugnen på 50° varmluft och ha luckan lite på glänt i cirka 15 timmar. Låt gärna jordgubbarna eftertorka några dagar på ett varmt och luftigt ställe. Förvara dem sedan i små papperspåsar, tätt och kompakt, tryck ihop så hårt så luften går ur. Försegla med maskeringstejp och lägg en plastpåse om. Eller lägg dem i mindre burkar av färgat glas och med tättslutande lock. Förvara gärna svalt men inte i kyla.

(Recept från Elle Mat & Vin)



-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Vilket bra snack och så gott att ha på kvarg/yoghurt... Ha det bra och hoppas solen skiner på er.

    SvaraRadera
  2. Åh, det ska jag prova om vi lyckas få några jordgubbar över (de går ju väldigt snabbt år ;) ).

    SvaraRadera
  3. Coolt recept! Problemet är att det aldrig blir g´jordgubbar över... ;)
    Ha en toppen kväll!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera