Det här är gott till frukostfil eller till ost. Sommar i en burk.
Jordgubbschips
Tid: 5 minuter + 15 timmar i ugn
Om det, mot all förmodan, skulle bli jordgubbar över kan du göra dessa underbara chips som passar perfekt till ostbrickan eller i morgonfilen.
Skiva jordgubbarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt dem i ugnen på 50° varmluft och ha luckan lite på glänt i cirka 15 timmar. Låt gärna jordgubbarna eftertorka några dagar på ett varmt och luftigt ställe. Förvara dem sedan i små papperspåsar, tätt och kompakt, tryck ihop så hårt så luften går ur. Försegla med maskeringstejp och lägg en plastpåse om. Eller lägg dem i mindre burkar av färgat glas och med tättslutande lock. Förvara gärna svalt men inte i kyla.
(Recept från Elle Mat & Vin)
-Mama Skogly ♥
Vilket bra snack och så gott att ha på kvarg/yoghurt... Ha det bra och hoppas solen skiner på er.
SvaraRaderaÅh, det ska jag prova om vi lyckas få några jordgubbar över (de går ju väldigt snabbt år ;) ).
SvaraRaderaCoolt recept! Problemet är att det aldrig blir g´jordgubbar över... ;)
SvaraRaderaHa en toppen kväll!
Kramar!
//Lana