Veckans tips till fredagsmyset! En god paj så där till fredagskvällen är ju aldrig fel.
Och så säger jag grattis till Lena Bandling som fyller jämnt idag! Hipp hipp hurra!
Festlig filépaj
Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g margarin
2-3 msk kallt vatten
500 g fläskfilé
smör
1 tsk salt
1 krm peppar
1 purjolök
140 g bacon
1 broccolistånd
Stanning:
3 ägg
2 dl grädde
2 krm paprikapulver
2 dl riven västerbottensost
Gör pajdegen och tryck ut i form. Förgrädde den naggade bottnen i 225 grader i 10 minuter.
Putsa filén och bryn runt om i smör. Salta och peppra. Låt den steka vidare i ugnen i ca 15 minuter. Skär upp i tunna skivor.
Strimla baconet och fräs i smör tillsammans med strimlad purjo. Dela broccolin i små buketter och koka i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Låt rinna av ordentligt.
Fördela purjo, bacon, broccoli och filé i pajskalet.
Blanda ingredienserna till stanningen och slå över. Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter. Servera med en god sallad och vitlökssås.
-Mama Skogly ♥
Det där såg riktigt gott ut. Kan säkert funka jättebra med ett LCHF-pajskal.
SvaraRaderaAbsolut!
Radera