Indisk fläskytterfilé med pestospaghetti, marinerade grönsaker och tomatsås
Marinad till 1,5 kg kyckling eller fläskytterfilé:
1 msk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
1,5 tsk kajennpeppar
1 msk gurkmeja
1 tsk nymalen svartpeppar
1 msk salt
3 pressade vitlöksklyftor
1,5 citron, pressad saft
2 msk smör, till formen
2 msk olja
Blanda alla ingredienser och gnid in i köttet. Täck med plastfilm och låt stå 3 timmar. Värm ugnen och stek tills innertempen är lagom.
Pestospaghetti:
4 port
200 g pasta
Pesto:
lite torkad basilika
lite salvia eller timjan
2 vitlöksklyftor
50 g riven parmesan
0,5 dl olivolja
Koka pastan och gör peston.
Mixa kryddorna med vitlöken, rör i osten och droppa i oljan. Låt pastan rinna av och blanda runt med pestosåsen.
Marinerade grönsaker:
4 port
0,5 färsk gurka
4 morötter
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
3 msk olja
1 msk vinäger
1 tsk örtkrydda
salt och peppar
Dela gurkan och skrapa bort kärnorna. Skär i skivor.
Skala morötterna och skölj purjon. Skär i bitar och dela dem på längden i stavar.
Koka upp saltat vatten.
Lägg först i morötterna. Koka dem några minuter. Lägg i gurka och sist purjon.
Låt grönsakerna rinna av och lägg på fat.
Blanda pressad vitlök, olja, vinäger och örtkrydda. Smaka av med salt och peppar.
Häll marinaden över grönsakerna.
-Mama Skogly ♥
Mums, så gott! Recept på marinaden sparar jag! :)
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kramar!
//Lana
Kram!
Radera