söndag 20 oktober 2013

Köttfärspanna

Ny vecka, nya löjligheter. Love, minsta grabben, är sjuk. Han har hög feber och svinkoppor så Daniel ska stanna hemma med honom idag och imorgon. Sen får vi se om jag får rycka in i slutet av veckan.

Idag bjuder jag på en riktigt mumsig middag som var enkel att göra. Servera gärna med avokado och en god vitlökssås.



Köttfärspanna


4 port

Köttfärssås:
400 g köttfärs
1 köttbuljongtärning
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 skvätt vatten
salt och peppar

Övrigt:
1 förpackning cocktailtomater
4-6 ägg (jag hade tyvärr bara tre hemma)
persilja
parmesanost

Fräs köttfärsen och i med resten av ingredienserna. Låt puttra under lock ca 1 timme. Kolla med jämna mellanrum så att den inte har blivit för torr. Späd i så fall med mer vatten.
Kicka ner cocktailtomaterna och låt det bli varmt. Gräv några gropar i köttfärsen och knäck ner äggen. Låt puttra under lock i ca 8 minuter. Klipp över persilja och riv över parmesanost.
Servera gärna avokado till och eventuellt en vitlökssås.





-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Aj, aj, ja, inte kul med svinkoppor! :( Min dotter hade också det när hon var liten...
    Hoppas han kryar på sig snart!
    Gott med köttfärs som stått och puttrat i en god tomatsås! :)
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Åh, jag har tänkt testa att knäcka ägg över köttfärs och nu blev jag påmind. Ser så gott ut.

    SvaraRadera