
Himmelska grytan
600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
2 pkt bacon
1 rödlök
1 liten crème fraiche 34%
3-4 dl vispgrädde
½ köttbuljongtärning
2-3 msk soya
2 tsk tomatpuré
1½ tsk sambal oelek
ite salt
mald svartpeppar
ev redning
Strimla filén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått.
Fräs upp filén i smör och lägg den sen på en tallrik.
Fräs sen bacon och sist löken i baconfettet. Blanda ihop allt strö lite redning över, rör om. Häll på resten och krydda. Låt småputtra en stund.
Servera med t ex klyftpotatis och en god sallad.
-Mama Skogly ♥
Det där låter som något helt i min smak. :-)
SvaraRaderaRoligt att laga mat när barnen gillar maten.
Ja,visst är det!
Radera