onsdag 20 november 2013

Kladdkaka med kaffeglasyr

Den här blev smaskelismaskens, tycker jag. Choklad med lite kaffesmak...yum! Receptet på kladdkakan är från tasteline och glasyren är Leilas recept. Det räcker med hälften av glasyrsmeten för att täcka kakan.



Kladdkaka med kaffeglasyr

Kladdkaka:

Ugn 175 grader

100 g margarin
3 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan alla ingredienser i den ordning de står medan du rör hela tiden.
Tag en form med löstagbar botten och fäst bakpapper i botten (då blir det lättare att få bort kakan och man slipper disk).
Häll sedan i hela smeten i formen.
Ställ in i ugnen i nedre delen av ugnen.
15 minuter och sedan är den perfekt.
Låt kakan svalna och bred sedan på glasyren.

Glasyr: (hälften räcker för att täcka kakan)

60 g mjukt smör
4,5 dl florsocker
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
1-2 msk varmt, gärna lite starkt, kaffe

Gör så här:
1. Vispa ihop smör, florsocker, kakao och vaniljsocker så det blir krämigt.
2. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet och vispa till en slät smet. Blir den för fast så tillsätt mer kaffe så blir den lite krämigare.







-Mama Skogly ♥

1 kommentar: