lördag 16 november 2013

Pasta med entrecote, vitkål och svamp i sås

Har varit på bandymatcher idag. Max lag vann, Affes förlorade, men Affe blev vald till bästa spelare och fick ett pris så han var väldigt nöjd ändå. Nu blir det hockey och middagsfrämmande. Ha en skön lördagskväll, kamrater!

Himla god pasta som inte är så svår att svänga ihop.



Pasta med entrecote, vitkål och svamp i sås

2 port

250 g entrecote
100 g vitkål
1 decimeter purjolök
150 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
0,5 dl solrosfrön
2 msk rött vin
2,5 dl grädde
0,5 köttbuljongtärning
salt och peppar
chili flakes

färsk pasta och parmesan till servering

Stek köttet så det blir rött/rosa. Lägg åt sidan och låt svalna. Strimla köttet. Strimla purjon, vitkål och svamp. Riv vitlök. Fräs grönsakerna i smör tills de fått färg. Strö solrosfrön över. På med vinet och sedan grädden och buljongtärningen. Smaka av med salt och peppar samt chili flakes. I med köttet och låt det bli varmt. Servera med färsk pasta och riv parmesan över.

Pastasåsen är low carb.





-Mama Skogly ♥

1 kommentar: