tisdag 3 december 2013

Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

Här kommer recept på en fräsch tårta, kanske något som passar till nyårs. Det som är bra med den är att man kan göra den långt i förväg och sedan ta ut en stund innan man ska servera den. Det skulle säkert fungera med en digestive+smörbotten om man inte tål mandel.



Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

12 bitar

300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor

Fyllning

4 dl vispgrädde
rivet skal och juice av ca 1/2 citron (jag tog lite mer citronsaft än vad som anges)
1 dl florsocker
2 äggulor
4 passionsfrukter

1.I god tid före festen: Sätt ugnen på 175°C.
2.Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvita.
3.Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
4.Vispa grädden hårt. Vispa ner skal och juice från citron, florsocker och äggulor. Bre ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen fram till festdagen (minst 4 timmar).
5.30 minuter före servering: Ta fram tårtan.
6.Dela passionsfrukten och gröp ut fruktköttet med en sked. Häll det över tårtan. Låt tårtan stå framme. Tårtan kan också frysas efter att passionsfrukten lagts på.

(ett recept från Ica)



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: