Idén är från Allt om mat, men jag har förenklat det med en mil.

Janssonrösti med creme fraiche, rom och rödlök
4 port
250 g fast, kall Janssons frestelse
1 ägg
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 msk rapsolja
2 msk smör
ev flingsalt, beroende på hur salt Jansson är
Tillbehör:
2 dl creme fraiche
0,5 citron, skalet
lite citronsaft
0,5 rödlök
100 g rom, gärna sikrom
färsk timjan
Blanda creme fraichen med rivet citronskal och lite citronsaft.
Gör 4 plättar av Jansson, ca 3 centimeter tjocka.
Doppa i uppvispat ägg och vänd i panko. Stek gyllenbruna i smör och olja.
Lägg upp på tallrikar och på med en klick av citron fraichen, rom, rödlök och toppa med färsk timjan.

-Mama Skogly ♥
Det ser supersmarrigt ut! Ska göra janssons till jul ;)
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.se/
Som sagt, blir det rester, gör den här. Mums!
Radera