fredag 17 januari 2014

Hemmagjord kebab

Stal Kryddburkens recept på hemmagjort kebabkött men som vi kryddade lite annorlunda. Så gott! Alla gillade det. Det här gör vi fler gånger! Till detta serverade vi även min hemmagjorda kebabsås. Yum!



Hemmagjord kebab

800 g blandfärs
400 g fläskfärs
2 msk potatismjöl
2 msk kalvfond
1 tsk lökpulver
salt & finmalen svartpeppar

När den är klar och ska stekas: krydda med Santa Marias kebabkrydda, salt och peppar

1.Blanda ihop 800 gram blandfärs med 400 gram fläskfärs eller utgå ifrån 2 delar blandfärs + 1 del fläskfärs
2.Krydda efter behag
3.Rör ner 2 msk potatismjöl
4.Forma smeten till en rulle ca 8cm diam
5.Packa in i dubbelt aluminiumfolié till en hård rulle
6.Låt ändarna på rullen vara öppna så att köttsaft o fett kan rinna ut
7.Lägg rullen på en ugnsplåt
8.Stek i 3 timmar i 100 grader
9.Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar 1 timme
10.Ställ kallt i kylen
11.Skär remsor med en osthyvel eller skiva tunt
12.Värm på kebaben i stekpanna på låg värme i smör, på med kebabkrydda, salt och peppar.
13.Servera med önskade tillbehör!



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Ser gott ut!
    Tack, vi har inte så många minusgrader men västkusten, vind och snö känns som Sibirien haha

    SvaraRadera