
Hemmagjord kebab
800 g blandfärs
400 g fläskfärs
2 msk potatismjöl
2 msk kalvfond
1 tsk lökpulver
salt & finmalen svartpeppar
När den är klar och ska stekas: krydda med Santa Marias kebabkrydda, salt och peppar
1.Blanda ihop 800 gram blandfärs med 400 gram fläskfärs eller utgå ifrån 2 delar blandfärs + 1 del fläskfärs
2.Krydda efter behag
3.Rör ner 2 msk potatismjöl
4.Forma smeten till en rulle ca 8cm diam
5.Packa in i dubbelt aluminiumfolié till en hård rulle
6.Låt ändarna på rullen vara öppna så att köttsaft o fett kan rinna ut
7.Lägg rullen på en ugnsplåt
8.Stek i 3 timmar i 100 grader
9.Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar 1 timme
10.Ställ kallt i kylen
11.Skär remsor med en osthyvel eller skiva tunt
12.Värm på kebaben i stekpanna på låg värme i smör, på med kebabkrydda, salt och peppar.
13.Servera med önskade tillbehör!

-Mama Skogly ♥
Ser gott ut!
SvaraRaderaTack, vi har inte så många minusgrader men västkusten, vind och snö känns som Sibirien haha
:D
Radera