fredag 24 januari 2014

Sticky chicken

Ett recept från Ica. Jag gjorde det med delikatesspotatis till, som jag la in på sidan av kyllingen. Det passar även med ris till. Gott var det.



Sticky chicken

ca 7 färska kycklinglår
2 dl sweet chilisås
1/2 dl kinesisk soja
2 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad)
1 tsk dijonsenap
1 tumme färsk ingefära (skalad och riven)
pressad juice från 1 lime
salt och peppar

Till servering

nykokt ris
sallad

Sätt ugnen på 200˚C.
Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form. Blanda resten av ingredienserna och vänd runt dem med kycklinglåren. Krydda med salt och peppar.
Sätt formen mitt i ugnen 30-35 minuter. Täck ev. kycklingen med aluminiumfolie efter en stund i ugnen.
Servera med ris och sallad.





-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar