Halloumitoast med tomatsalsa
4 port
4 franskskivor
smör
1 halloumiost
4 basilikablad till dekoration
Tomatsalsa:
3 tomater
1 rödlök
0,5 röd chili
14 basilkkablad
skalet från 1 citron
saften från 0,5 citron
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
salt och nymalen svartpeppar
Dela tomaterna i fyra delar och gröp ur innehållet. Hacka tomaterna i mindre bitar och lägg i skål. Hacka rödlöken, strimla basilikabladen och hacka chilin. Tvätta citronen noga och riv skalet med ett rivjärn. Se till att inte få med det vita, eftersom det är beskt. Dela citronen och pressa ur saften i skålen. Slå över olivolja och smaksätt med balsamvinäger, socker, salt och peppar. Rör om och ställ åt sidan. Röran smakar mer om den inte är kylskåpskall när man serverar den.
Skär osten i 12 skivor. Stek i smör tills den fått färg på bägge sidor. Rosta bröden, smöra och lägg på osten. Toppa med salsan och dekorera med basilikablad.
-Mama Skogly ♥
Åh vad gott det ser ut!
SvaraRaderaProvad denna! Det är yum!
RaderaÅh, så ljuvligt gott!
SvaraRaderaJag håller med! :)
Radera