tisdag 24 juni 2014

Grillad sparris med kallrökt lax och parmesandipp

Anette fixade förrätten till midsommar. Och den var ragadish! Receptet är från Mitt kök.



Grillad sparris med kallrökt lax och parmesandipp

4 port

12 gröna sparrisar
olja att pensla med
flingsalt
hyvlad parmesanost
rostade pinjenötter
4 skivor kallrökt lax

Sås:

2 dl creme fracihe
1 tsk färskpressad apelsin
1 dl finriven parmesanost
salt och nymald svartpeppar

Rör ihop dippsåsen.
Skär av den nedersta delen av sparrisen. Pensla sparrisen försiktigt med olja och stek den runtom i grillpanna några minuter på hög värme. Dra bort från värmen och låt sparrisen eftersteka någon minut i pannan.
Servera med lax, hyvlad parmesan, pinjenötter och en klick sås.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar: