söndag 6 juli 2014

Caesarsallad med kycklingspett och bacon

När vi hade tårtfrossa på Bulleri åt fröknarna caesarsallad. Och det såg så jäkla gott ut, att jag var tvungen att göra en här hemma några dagar senare. Receptet på kycklingmarinaden har jag fått av Vickan och dressingen är från Taste by Louise, men jag har gjort om den så den ska passa mig. Det blir ganska mycket dressing, men den kan man använda till t ex en club sandwich eller som tillbehör till grillat. Det är enklare att mixa ihop en stor sats och få den bra, nämligen.


Caesarsallad med kycklingspett och bacon

4 port

2 kycklingspett (se recept nedan)
1 paket bacon
6 skivor lantbröd
parmesan
romansallad
caesardressing (se recept nedan)

Gör kycklingspetten och låt svalna. Gör dressingen.
Stek baconet knaprigt.
Skär brödet i kuber och rosta dem i lite smör tills de blir frasiga.
Riv salladen i bitar och lägg på tallrik. På med dressing, riven parmesan och brödkrutongerna. Lägg spettet på sidan och toppa med baconskivor.

Marinerade kycklingspett

2 kycklingfiléer

Caj P´s vitlöksmarinad
soja
kycklingfond
torkad dragon
grillkrydda

Skär kycklingfilén i två delar på längden. Marinera och trä upp på spett.
Grilla eller kör dem i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter, beroende på storlek.
Kolla att de är genomstekta. Köttsaften ska vara genomskinlig, inte rosa.

Caesardressing

2 äggulor
2 dl matolja
0,5 msk dijonsenap
6 inlagda sardeller med kapris i
1 dl parmesanost, riven
1 vitlöksklyfta
1 dl gräddfil
2 tsk citronsaft
Salt
Nymald svartpeppar

Mixa alla ingredienser utan olja och gräddfil i en matberedare.
Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle under mixning. Rör sist i gräddfil.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar