torsdag 10 juli 2014

Nektarinsallad med chevre

Hittade receptet på den här i Ica-kuriren hos svärmor. Gjorde den till varma mackor. Mmmmm. Se till att nektarinerna är ordentligt mogna, så blir den hundra gånger godare. De ska även vara rumstempererade, då smakar de mer. Även osten, om den inte är kylskåpskall. Tipsar även om att använda osten av märket President, som är utan de äckliga kanterna. Sen vill jag tillägga att jag bytte ut nötterna mot solrosfrön eftersom min allergiske son var hemma. Funkar det med. Oj, många tips idag. Ut i solen nu!



Nektarinsallad med chevre

Matlagningsvy


4 portioner

Tillagningstid: 15 min.

5–6 mogna nektariner
150 g chevreost
1–2 msk flytande honung
1/2 dl skalade pistagenötter
svartpeppar från kvarn
timjan- eller lavendelblommor

Skölj och klyfta nektarinerna, lägg upp på ett fat.
Kantskär chevren och smula den över nektarinerna. Ringla över honung.
Grovhacka nötterna och strö dem över salladen. Avsluta med några tag på pepparkvarnen och dekorera med timjan- eller lavendelblommor.





-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Vilken fräsch sallad. Jag är väldigt förtjust i nektariner.

    SvaraRadera
  2. Låter fantastiskt gott! Nektariner och fetaost smälter ihop som kungar!! :) <3

    SvaraRadera