onsdag 2 juli 2014

Ost- och örtbröd

Ännu ett brödrecept från Mitt kök. En sconesvariant som Anette fixat till midsommarbuffén.



Ost- och örtbröd


1 bröd

6 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

2 dl riven ost, gärna prästost eller västerbottensost

1 knippe gräslök, hackad

1 ägg

3 dl filmjölk


Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt, riven ost och hackad gräslök i en degbunke.

Gör en grop i mitten och tillsätt ägg och filmjölk och rör tills degen precis kommer ihop.

Stjälp upp på ett mjölat bakbord och knåda tills degen håller ihop och går att forma till en boll. Lägg degen i en form, och skär ett kors över, så att du får som 4 bitar, strö över lite mjöl.

Baka i ugnen i cirka 30 minuter eller tills den har fått fin färg och är genombakad. Brödet är godast varmt eller ljummet.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar: