onsdag 20 augusti 2014

Kardemummakaka

Och så kommer här Kikkis efterrätt. En perfekt avslutning på en kanonmiddag! Kikki låter hälsa att kakan eventuellt måste vara inne lite längre i ugnen. Hon hade den inne 10 minuter till.



Kardemummakaka

Portioner: 6

100 g smör eller margarin
3 dl socker
1 ägg
1 msk grovt stött kardemumma
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
3 msk pärlsocker

1.Sätt ugnen på 175°C.
2.Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt ägg och kardemumma.
3.Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt blandningen växelvis med mjölken så att smeten blir väl blandad.
4.Smörj och bröa en rund 2-liters kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 6 port). Häll smeten i formen och strö över pärlsocker.
5.Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter (eventuellt längre). Gör stickprov, kakan ska vara genomgräddad.
6.Låt svalna på galler.

Servera med vispad grädde och bär.
(recept från Ica)



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: