En mumsig paj till kräftskivan. Köp nu Boxholms kryddost och inget annat. Försökte vara snål och köpte först en dansk kryddost. Den. Luktade. Röv. Ja, så är det. Så det vara bara att åka och handla äkta vara...
Kryddostpaj med tre sorters lök
Pajdeg:
3 dl mjöl
125 g smör
2,5 msk kallt vatten
Fyllning:
2 msk smör
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
2 hela salladslökar, även det gröna
300 g kryddost, Boxholm
Äggstanning:
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 dl vispgrädde
3 st ägg
Mixa ingredienserna till degen i mixer, tryck ut i pajform, nagga och förgrädda i 200 grader i 10 minuter.
Skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i smör och låt svalna. Grovriv osten. Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. I med osten och rör om.
Lägg i lökfräset i bottnen på pajskalet. Häll över äggstanningen och grädda mitt i ugnen ca 30 min tills äggstanningen har stannat och pajen ser najs ut.
-Mama Skogly ♥
Oj, oj så gott!
SvaraRadera:D
Radera