Linda Widmark är gästkock idag. Hon hade nämligen gjort en mumsig efterrätt till Ciccis 40-årsfest. Här kommer det smarriga receptet. Tack för att du delar med dig av det goda, Linda!
Mörk och vit chokladmousse
Mörk chokladmousse:
200 g mörk choklad 70%
4 st ägg
2 msk honung
Vit chokladmousse:
200 g vitchoklad
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
Garnering:
hallon
1. Smält chokladen i vattenbad, separera gulorna och rör ner gulorna och honungen i den smälta chokladen.
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i chokladsmeten.
3. Smält vit choklad i vattenbad, låt svalna lite, rör ner yoghurten och den vispade grädden.
4. Tag fram cocktailglas och fyll först med mörk chokladmoussen, sen vit chokladmousse, varva och avsluta med den vita moussen.
5. Ställ i kylen minst 2 timmar. Servera med färska hallon.
6. Garnera med hallonbuskblad från trädgården eller citronmeliss.
-Mama Skogly ♥
Ser ljuvligt gott ut!
SvaraRadera:)
Radera