En god förrätt som kanske ser avancerad ut men är enkel att göra.
Dillpannacotta med räkspett
3 gelatinblad
1 ½ dl vispgrädde
½ finhackad rödlök
3-4 msk hackad dill
1 ½ dl gräddfil
2 ½ dl kesella
1 msk citronsaft
salt
vitpeppar
Garnering:
100 g röd stenbitsrom eller sikrom
½ kg skalade räkor
dill
Blötlägg gelatinbladen i kallt
vatten i minst 5 min. Koka upp grädden, tillsätt de urkramade
gelatinbladen. Rör om till de löst upp sig helt. Låt svalna.
Blanda rödlök, dill, gräddfil, kesella. Blanda försiktigt i den avsvalnade grädden.
Smaka av med citronsaft och kryddor. Häll upp i små glas och ställ i kylen i 3 timmar.
Skala räkor och trä upp på små spett. Garnera med rommen, räkor på spett och dill.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar