Gjorde urgoda brownies i veckan. Flingsaltet ovanpå var pricken över i. Receptet är från Hembakat.
För er som är nya läsare så finns jag även på Facebook som Smaskelismaskens och på Instagram som mamaskogly, om ni vill hänga med mig där. :)
Fudge brownies
20 st
125 g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Chokladtryffel
1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ tsk smör
Garnering
ev flingsalt
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en
kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i
kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en
slät smet.
2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25
cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en
slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i
diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i
formen.
3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.
4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret
smälta i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i
kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då.
5. Bred ut tryffeln på kakan när den tjocknat och
blivit bredbar. Skär kakan i rutor, ca 5 x 4 st. Strö eventuellt lite
flingsalt på några av rutorna.
-Mama Skogly ♥
Det ser så gott ut! Ha en fin helg, kram!
SvaraRaderaTack! Ha en fin helg du med!
Radera