Melker Anderssons recept på pulled pork. Inte så dumt. Köttet blir himla mört, alltså... Vi åt det i tortillabröd med grönsaker, guacamole, ost och cole slaw.
Pulled pork
Till minst 6 personer.
Du behöver:
1 hel fläskkarré, ca 1 ½ kg
Till marinad:
2 msk grillkrydda
1 msk sambal oelek
2 gula lökar i klyftor
2 msk vinäger
1 msk soja
4 vitlksklyftor, finhackade
½ dl olivolja
2 dl god BBQ-sås
1 msk salt
½ tsk malen svartpeppar
Till coleslaw:
½ vitkålshuvud, fint strimlat
1 morot, riven
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl god majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk vinäger
1 tsk hel kummin
salt, peppar
Lägg köttet i en gryta med lock. Blanda ihop marinaden. Slå den över köttet och vänd runt.
Värm ugnen till 125°. Ställ in formen ganska långt ner i ugnen och låt stå i 8 timmar.
Ta ut formen. Låt svalna en sund.
Vill du göra coleslaw, lägg strimlad vitkål i ett durkslag och slå kokande vatten över, så att kålen mjuknar. Lägg den i en bunke. Salta lätt och låt stå en kvart. Tryck ut eventuell vätska. Blanda med övriga ingredienser och smala av med kryddorna. Ställ svalt.
Servera med valfria tillbehör, antingen bröd och sallad eller, om köttet ska räcka till fler, dryga ut med en god coleslaw.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar