måndag 27 oktober 2014

Sirapslimpa

 Cicci kom förbi med en laddning sirapslimpa. Dessa är supergoda. Receptet är Leilas.

Tack Cicci!



Sirapslimpa

50 g smör 
5 dl filmjölk 
50 g färsk jäst 
2 dl mörk sirap 
2 tsk salt 
6 dl vetemjöl special 
6 dl rågsikt
  1. Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
  3. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.
  4. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek.
  7. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: