måndag 24 november 2014

Bacon- och ostfyllda bakpotatisar

Jag har en infektion i kroppen, en svullen körtel på halsen och ont i kroppen. Igår ville jag på allvar lägga mig för kvällen när klockan var 17.00. Icket okej. Icket! Idag känns det lite bättre. På´t igen, liksom!

Och så säger jag grattis till min vän som fått nytt jobb! Snyggt jobbat!

Dessa går att äta antingen som huvudrätt eller som tillbehör till t ex kött. Det mesta går att förbereda dagen innan, så det kan vara ett tips inför nyårs. Servera dessa med oxfilé och en god sås, te x. Vi åt den som huvudrätt och åt sallad med italiensk salladskrydda, svartpeppar, olja och vinäger till. Himlarnsch gott!


Bacon- och ostfyllda bakpotatisar

12 st halvor

6 bakpotatisar

Baconröran:
4 paket bacon
1 purjolök
1 dl creme fracihe
1 Creme bonjour grekisk vitlök

Potatisröran:
inkråmet från de bakade potatisarna
baconröran
saften från en halv citron
3 dl lagrad ost + 2 dl lagrad ost
färsk persilja
svartpeppar
salt

Picka och baka potatisarna i ugnen på 225 grader i ca en timme, tills de är mjuka. Låt svalna.
Klipp baconet och fräs, häll bort fettet.
Ansa purjon och strimla. Fräs i smör tills det är mjukt.
Blanda purjo, bacon, färskosten och creme fracihen i stekpannan. På med svartpeppar. Låt svalna.

Dela bakpotatisen och gröp ur innehållet. Mosa och häll i baconröran.
I med saften från citronen.
I med 3 dl riven ost, klippt persilja, svartpeppar och salt. Rör om.
Så här långt kan du förbereda. Ställ kallt om du inte ska tillaga dem nu.

Fyll skalen med röran och fördela 2 dl riven ost ovanpå. In i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. Servera på dirren.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar