onsdag 12 november 2014

Norska lappar & ett boktips

Idag drar vi igång KGB på jobbet. Ja, nu är det kanske inte riktigt som det låter. KGB står för Kågeskolan Ger Bistånd. Vi ska ha en öppet-hus-dag och ha massor till försäljning. Pengarna vi tjänar kommer att gå till välgörande ändamål. Eleverna bestämmer vart pengarna ska gå. Jag och ett järngäng är ansvariga för "Bake and cook". Idag blir det långpannekakor för hela slanten, så svetten lär lacka. Jag drar på mig ninjakostymen! Ha en fin dag, kära läsare!

Gjorde dessa till pojkarnas mellis eftersom vi skulle äta en riktigt sen middag. Det är ett recept från Norge och som är ungefär som plättar.


Norska lappar

3 dl fil
2 tsk bakpulver
2 dl socker
4,5 dl mjöl
2 ägg

Blanda till en tjock smet, stek i smör på svag värme. Servera med t ex socker och kanel eller sylt och grädde.


Åsså är det dags för boktips! Jonas Moströms "Dödens pendel".


"När Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd är hennes son den ende som misstänker att döden inte kommit naturligt. En försvunnen klocka gör honom övertygad om att någon varit i hennes sovrum på natten. Kriminalkommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahärva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg.
Samtidigt får Axbergs vän Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung och frisk person plötsligt skulle drabbas av hjärtfel verkar märkligt, och Jensen kan inte få händelsen ur tankarna.

När en nittonårig flicka hittas död i sin säng kort därefter, inser även Johan Axberg att något är allvarligt fel. Förutom ett inväxlingskvitto från Sundsvalls kasino är det en speciell detalj som fångar polisens uppmärksamhet: flickans klocka saknas. Går en seriemördare lös i staden?"

(text från Jonas Moströms hemsida)

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Lycka till idag! Norska lappar har jag aldrig sett förut :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Dagen har gått bra, men är ganska slut nu. :)

      Radera