tisdag 25 november 2014

Smörgåstårta med matjessill

Gick och la mig kl 20 igår och sov. Känns lite ovärt att man inte hinner nåt mer än jobb och sömn. Har ont i nacken och ryggen, huvudet och har två munsår. Bryt ut, dumma förkylning, eller gå om! Inget lalleri, för tusan!

Sandra, min kollega bjöd på en grym smörgåstårta till a-lagsfikat i torsdags. Som tur är delar hon med sig av receptet. Ursäkta för en risig mobilbild.

Ikväll kommer del 2 av julgodis och julgott.


Smörgåstårta med matjessill

6 st polarkakshalvor ( 1 pkt)

Röran:
2st burkar matjesill
500g creme fraiche
3st kokt ägg
3msk majonnäs
2msk senap
En stor knippe dill

Topping:
Ruccola
Tomat
Kokt ägg ( 3 st)
Varmrökt lax (200g
Räkor (500g)
Rom (liten burk)

Blanda ihop creme fraiche, majonnäs och senap. Tillsätt lite av sillspadet (3-4 msk). Hacka upp sillen och kokta äggen i små bitar, finhacka dillen och blanda ner i röran. Salta och peppra efter smak.

Lägg ut 2 brödhalvor mot varandra och bred på 1/3 del av röran. Upprepa 2 ggr och toppa med ruccola, tomat, äggklyftor hackad varmrökt lax, räkor och rom.

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar