tisdag 30 december 2014

Smörrebröd med rostbiff, remouladsås och hemmagjorda friterade lökringar

Igår var det -20 grader här. Idag är det +3 och regn. Vi var bjudna till Kikki på fika i afton men var tvungna att vända hemåt igen. Vi var en hårsmån från att krocka. Bilen bara gled... Gulp! Men nu över till nåt helt annat. Ni som följer mig på Instagram (@mamaskogly) har redan fått en försmak.

Under julhelgen gjorde vi dessa mumsiga mackorna. Det är sååå värt att fritera lökringarna själv. Det blir fantastiskt gott. Ungdomarna höll på att äta ihjäl sig.


Smörrebröd med rostbiff, remouladsås och hemmagjorda friterade lökringar

bröd av valfri sort
salladsblad
rostbiff
remouladsås
friterade lökringar
persilja

Friterade lökringar

Antal portioner: 4

4 st gula lökar
salt
1 l frityrolja

Frityrsmet:
2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 st äggula
2 dl öl

1. Skala löken och skär den i skivor, cirka sju millimeter tjocka.

2. Gör frityrsmeten genom att vispa ihop mjöl, salt och äggula.

3. Späd med ölen till en klumpfri smet.

4. Hetta upp oljan till 175 grader.

5. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera.

6. Doppa lökringarna i frityrsmeten och fritera några åt gången.

7. Låt rinna av på hushållspapper.

8. Salta generöst. Servera direkt.
(recept.nu)


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar