tisdag 13 januari 2015

Köttgryta med vitlöks- och pepparost

Fick ett tips av Anki Södermark om en älggryta hon hade gjort med vitlöksost. Här kommer min variant av den. Jag hade älginnanlår, men lövbiff funkar fint. Få ingredienser och jäkulskt gott. Vi åt minirösti till och de gick hem hos alla i familjen.


Köttgryta med vitlöks- och pepparost

ca 800 g kött t ex älg eller lövbiff
6 dl grädde
1 Cantadou vitlök & örter
1 Cantadou 4 sorters peppar
1,5 köttbuljongtärningar
1 skvätt soja

Strimla köttet tunt. Är det älgkött, skär lätt tinad i skavformat.
Fräs köttet i hastigt i smör i omgångar. På med salt och peppar.
Slå över grädde, i med ostarna, buljongtärningar och soja. Låt puttra ca 30 minuter.
Servera med minirösti och sallad.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Gott, gott! Smidigt att använda färskostar i grytan! :)
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera