söndag 25 januari 2015

Laxceviche med tortilla

Ett recept från kokaihop som jag gjorde om lite. Jag tog gul lök istället för salladslök och gjorde slut på julens gravade lax. Mumsigt.


Laxceviche med tortilla

4 portioner

250 g lax (som varit fryst minst 3 dygn)
0,5 dl limejuice
1,5 st tomater
0,5 kruka koriander
0,5 st salladslök
1 st avokado
0,5 st röd chili
0,5 tsk salt
1 st tortillabröd

1. Skär laxen i 1x1 cm stora bitar. Blanda med limesaften i en skål och ställ i kylen 30 minuter. Förbered under tiden resten.
2. Skölj tomaterna, Halvera och kärna ur, skär sedan fruktköttet i bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj och strimla salladslöken fint. Finhacka koriandern.
3. Vänd ihop tomatröran med laxen. Kärna ur och tärna avokadon och rör ner den tillsammans med salt.
4. Skär tortillabrödet i 8 tårtbitar och stek i mycket rapsolja på hög värme. Strö flingsalt över.
5. Servera cevichen i små skålar tillsammans med tortillasnibbarna.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar