torsdag 15 januari 2015

Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin

Så har man tre veckors ledighet att se fram emot. I helgen ska vi packa det sista och göra allt klart för avgång. Jag har laddat bloggen med recept som kommar att dyka upp, fastän jag är borta. Men idag njuter vi av att det är fredag!

Vi blev bjudna till våra goda grannar, Hasslows i söndags på middag. Vi blev bjudna på bubbel och dessa goda tilltugg (våra var utan nötter eftersom Max är allergisk). Vi åt grillat till middag och en smarrig parfait med chokladsås till efterrätt. Fantastiskt gott. Recept kommer.


Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin

Portioner: 24 st

1 förpackning kyld smördeg (à 250 g)
4 små färska fikon
1 dl saltrostade mandlar
250 g chèvre (getost)
1 msk färsk finhackad rosmarin
1 ägg till pensling
flingsalt
nymalen svartpeppar
små rosmarinkvistar till servering

Sätt ugnen på 225°C.
Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Dela den i 24 bitar (för 24 st) och sprid ut dem lite.
Skiva fikonen tunt. Hacka mandeln. Skär bort kanterna på chèvren. Lägg en fikonskiva på varje smördegsplatta.
Smula över chèvren. Strö över mandel och finhackad rosmarin. Pensla smördegskanterna med uppvispat ägg. Strö över flingsalt och peppar.
Tillaga i mitten av ugnen ca 10 minuter tills de fått fin gyllene färg och är genomgräddade. Låt svalna på galler. Garnera med rosmarinkvistar. Servera dem ljumma.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Åh, så ljuvligt med ledighet och resa! Chèvrerutorna låter mycket goda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, resan ska sannerligen bli ljuvlig.

      Radera