torsdag 12 februari 2015

Frukost och ett par boktips

God morgon, gott folk! Fredag idag, gillas! Det blir lite pyssel och påt, packning för vi drar till Valliden och husvagnen ikväll samt lite tv-häng med bästa Cicci.

Här kommer dagens frukost och några boktips. Hann läsa flera böcker när jag var i Thailand. Var sjukt nöjd över det, eftersom det är första resan på typ 10 år som man inte har varit tvungen att stå I poolen med kidsen. Nedan ger jag tips på två av dem. Ni som följer mig på Instagram (@mamaskogly) har ju redan sett vilka det är.

Frukosten består av Leksandbröd med keso, avokado, jordgubbar och svartpeppar, till det, turkisk yoghurt med blåbär och chiafrön. Har provat göra chiapudding, men konsistensen blev riktigt äcklig. Det här funkade finemang dock. Chiafrön ska man äta för att:

1. Chiafrön är glutenfria!

2. Fröna innehåller en hög halt kostfiber vilket gör den utmärkt för matsmältningen.

4. Chiafrön är perfekt att äta innan eller efter träning då det ger kroppen energi och uthållighet.

5. Chia innehåller fem gånger mer kalcium än mjölk och åtta gånger mer Omega 3 än lax.

6. Chia innehåller sju gånger mer än C-vitamin än apelsiner.

7. Är du allergisk mot ägg eller vegan så är chia en fantastisk ersättare. Blanda chiafrön med vatten och låt stå tills det blir en gel och använd gelen i recept som kräver ägg.

8. Chia stärker hud, hår och naglar.

9. Det unika med chiafrön är hur bra den kan binda vatten vilket hjälper oss att förbättra vätskebalansen. Chia kan absorbera upp till hela tolv gånger sin egen vikt i vatten.

10. Det underbara med chiafrön är att de är smaklösa och därför perfekta att använda i nästan vad som helst! Det gör brödet saftigare, kakorna nyttigare och gröten godare.
(text från Mitt kök)





Dehlis vackraste händer av Mikael Bergstrand


När Göran Borg inte surfar på en blogg för fotbollsnördar tänker han på sin exfru Mia. Karriären har gått i stå, hårfästet klättrar målmedvetet uppåt och byxlinningen spänner över magen. Sina vuxna barn träffar han bara sporadiskt och nu lär det dröja ett tag till, eftersom de ska på semester till Thailand med sin mamma och hennes nye, välbärgade man. När ett tröstlöst vinterregn vräker ner över Malmö och Göran Borg är på väg till det enahanda jobbet på informationsföretaget undrar han om livet kan bli så mycket tristare. Det kan det.

Han kan till exempel få sparken, luras iväg på en charterresa till Indien, drabbas av galopperande turistdiarré och lämnas ensam att dö på ett sjabbigt hotellrum i Jaipur.
Men så knackar det på dörren och in stiger Yogendra Singh Thakur, Yogi kallad. En indisk textilexportör i sina allra bästa och mest underbara år, om han får uttrycka det själv. Yogi tar med Göran på en yttre och inre resa till Indiens myllrande huvudstad New Delhi.

Delhis vackraste händer är en lika rolig som drabbande bok om hur det överrumplande mötet med Indien och med den oväntade kärleken tvingar en bitter medelålders man att omvärdera både sig själv och sin syn på andra.

(text från Bokus

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald


Allting börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. 28-åriga Sara Lindqvist från Haninge och 65-åriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kommer dit är Amy död.

Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Men där finns förstås alla de människor som Amy har skrivit om. Och de excentriska invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner - inte bara mr Darcy och Bridget Jones - och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker.

Både Sara och staden lever upp, nya och oväntade kärlekspar bildas och varken Sara eller invånarna vågar tänka på att hon snart måste åka hem. När hennes tvåmånadersvisum är på väg att gå ut får hennes nyfunna vänner en alldeles galen, underbar idé ...

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är en romantisk och humoristisk feel good-roman om vänskapens kraft, kärleken till böcker och om att hitta sin plats i tillvaron.


(text från Bokus)

-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Vilken god frukost. Jag gillar chiapudding :) men vet att alla inte tycker om konsistensen. Du kan testa att mosa ner en banan också, så blir konsistensen lite annorlunda.

    SvaraRadera