Gjorde den här när jag var sjuk, och svärmor hjälpte till. Den la sig som bomull i magen. Till och med barnen tyckte om den. Till det serverade vi varma, fyllda tortillamackor, receptet hittar ni här.
Paprika- och tomatsoppa
4 port
2 små gula lökar
1 riven vitlöksklyfta
300 g grillad paprika (jag tog Zeta)
3 dl passerade tomater (jag tog Mutti)
3 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 nypor socker
svartpeppar
ev chili flakes
Till servering:
matlagningsyoghurt
färsk persilja eller någon valfri ört
Hacka löken och fräs i smör. Riv vitlöken och i med den.
Hacka paprikan och i med den. I med tomaterna.
Häll i vatten och i med buljongtärningar, socker och vrid över svartpeppar. Låt koka 5 minuter.
Mixa soppan och värm igen. Häll upp och klicka över yoghurt och någon ört.
(receptet är från svärmors Allers, eller var det Hemmets veckotidning)
-Mama Skogly ♥
Så gott och passar bra att servera tortilla till.
SvaraRaderaPrecis!
Radera