Maj gadd. Ännu en supermumsig kladdkaka. Ni som följer mig på Instagram såg den här redan igår. Anette kom på en 4-rättersmiddag, och det här var efterrätten. Receptet har jag hittat hos Pernillassweetcake.
Kanelbullskladdkaka
120 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk äkta vaniljsocker
1 msk kanel
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk kanel
0,5 dl pärlsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Ta fram en bunke och knäck i äggen, tillsätt socker, vaniljsocker, kanel, mjöl och salt.
Rör sedan tillsammans med de smälta smöret.
Bröa och smöra en form 20 cm. (funkar även med 24 cm, fast ha kakan mindre i ugnen bara ca. 10 min)
Häll smeten i formen och strö på lite extra kanel och häll på pärlsocker.
Grädda ca. 15 minuter.
-Mama Skogly ♥
Men åh, måste vara jättegott!
SvaraRaderaDet var det!
RaderaHåller med, ser gudomligt god ut
SvaraRaderaTack, snälla!
Radera