onsdag 8 april 2015

Kålpudding

Det är grymt gott med kålpudding. Nästan som kåldolmar, fast det går hundra gånger fortare. En god gräddsås, kokt potatis och lingonsylt så är man hemma. Barnen tyckte också det var gott.


Kålpudding

4-6 port

1 kg vitkål
2 msk ljus sirap
500 gram blandfärs
2 dl grädde
1 msk soja
2 msk kalvfond
1 krm mald kryddpeppar
1 st gul lök, finhackad
3 msk ströbröd
0,5 dl vatten
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
smör

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skär bort stocken på vitkålen och skär huvudet i centimeterstora tärningar. Fräs kålen mjuk i lite smör. Krydda med salt och peppar. Tillsätt 1 msk sirap.
3. Rör ihop färsen med soja, grädde, fond, 1 msk sirap och kryddpeppar. Tillsätt lök, ströbröd och vatten. Arbeta färsen rejält och krydda med salt och peppar.
4. Rör ner hälften av den varma kålen i färsen och varva färs och resten av kålen i en ugnssäker form. Toppa med kål. Sätt in formen i ugnen ca 40 minuter.
5. Servera med lingonsylt, kokt potatis och en god sås.
(recept från kokaihop)



-Mama Skogly ♥

1 kommentar: