Svärmor Signe bjöd på den godast fruktpajen jag någonsin smakat. Päronen och blåbärssylten gick och gifte sig och fick ett barn, tror jag bestämt.
Ursäkta för crappy mobilbild.
Päron- och blåbärspaj
Botten:
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 päron, skalade
ca 2 dl blåbärssylt
1 msk socker
1, 5 tsk potatismjöl
Smält smöret, blanda i socker, mjöl, salt och bakpulver.
Tryck ut i pajform.
Fyll med grovt rivna päron och blåbärssylt. Blanda ner socker och potaitsmjöl.
In i ugnen på 200 grader ca 15-17 minuter.
Låt svalna och servera med glass, vaniljvisp eller grädde.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar