Hittade ett spännande recept på Kakburken. Vem gillar inte en saftig chokladkaka, liksom? Riktigt smarrig. Kunde ha gräddat den nååågra minuter extra. Och nejlikorna från förra helgen är fortfarande fräscha.
Saftigaste chokladkakan
4,5 dl socker
3,75 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4,5 msk kakao
70 g mörk choklad
225 gram smör
3 st ägg
2,25 dl kokande vatten
Sätt ugnen på 175 grader och sätt gallret längst ner.
Smält smöret och chokladen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör ner den smälta smörchokladen i bunken med de torra ingredienserna.
Vispa äggen och rör ner i smeten.
Tillsätt slutligen det heta vattnet.
Grädda kakan i en bröad sockerkaksform cm i ca 35-40 minuter.
Kakan ska ha stannat om man skakar i den, men behöver inte vara helt torr.
Var uppmärksam på att tid och temperatur för gräddningen kan variera mellan olika ugnar.
-Mama Skogly ♥
Den ser så kladdig och god ut!
SvaraRaderaDen var gooood! :)
Radera