tisdag 12 maj 2015

Skagenröra med päron och västerbottensost

Den här röran blir god på en skiva rostat bröd.


Skagenröra med päron och västerbottensost

1 creme fracihe
250 g skalade räkor
dill
1 päron, Conference
1 tsk fransk senap
1,5 dl riven västerbottensost
citronpeppar
flingsalt
cayennepeppar

Klicka ut creme fracihen i en bunke. Vispa den med elvisp. Först blir den megalös och sedan blir den ungefär som grädde.
Pressa ur så mycket vätska som möjligt ur räkorna.
Blanda ner räkorna, dill efter smak, fransk senap, citronpeppar, cayenne och salt.
Skala päronet och skär i små bitar. Vänd ner dessa.
Häll upp på väl rengjord burk.



-Mama Skogly ♥

5 kommentarer:

  1. Hej! Nu är det dags för mig att vara duktig och fylla frysen med matlådor att ta med till jobbet. Har du nå förslag på nått gott? Tycker en del grytor blir som så oljiga när man värmer i micro, all den goda såsen brukar som försvinna 😩

    SvaraRadera
    Svar
    1. Köttfärssås funkar ju alltid. Det går att använda till pasta, på pizza, varma mackor, fylla pitabröd mm. Piroger är också bra att ha på lut. Det går ju göra en deg och variera innehållet. Recept på både köttfärspiroger och skink-ostpiroger dyker upp på bloggen inom kort. Gör olika pajer och skär i portionsbitar och frys in. Man kan göra egna kycklingklubbor i ugnen och frysa ner med ris och broccoli. Stek laxfiléer och servera kall sås till. Fläskpannkaka. Googla "tysk ostsoppa"+"smaskelismaskens" så har du en jättegod soppa att frysa in. Kycklingfilé med wokgrönsaker och nudlar. Lasagne. Schnitzel med ugnsrostade rotfrukter. Pizza med olika smak. Hoppas att du fick nåt litet tips. Kram!

      Radera
    2. Chili con carne, linsgryta, ärtsoppa, köttfärsbiffar, potatisbullar med stekt fläsk, pizzabullar. Och här kommer länken till ostsoppan med köttfärs, supergod!

      http://smaskelismaskens.blogspot.se/2012/03/kramig-kottfarssoppa.html

      Radera