tisdag 16 juni 2015

Fläderpannacotta med jordgubbar och mynta

Här kommer ännu ett tips på en härlig efterrätt till midsommar. Receptet är från Mitt kök. Enligt receptet räcker det här till 4 portioner, men jag vill påstå att det räcker till fler. Servera gärna fler jordgubbar på sidan om, så man får ta fler.


Fläderpannacotta med jordgubbar och mynta

6-8 port

3,5 dl grädde
3/4 dl socker
0,5 vaniljstång
några färska myntablad
3,5 ark gelatin
1,5 dl koncentrerad flädersaft

Till garnering:
jordgubbar
mynta
jordgubbsblommor

Skrapa fröna ur vaniljstången.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
Koka upp grädde, strösocker, vaniljstång och krossade myntablad.
Ta kastrullen från plattan när det kokat upp.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem tills de smält.
I med flädersaften.
Sila av och häll i små portionsformar och låt stå i kylen några timmar.
Garnera och servera.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: