tisdag 30 juni 2015

Fler tips på sommarlovsmat

Här kommer fler tips på snabblagade rätter.

Grillad teriyakilax



en bit laxfilé
teriyakisås
salt

Marinera laxen i teriyakisåsen. Grilla och pensla på såsen ett par gånger när det grillas. Salta och servera.

Kycklingburgare



1 st

1 Max crispy kycklingburgare
1 hamburgerbröd
2 skivor bacon
Max hamburgerdressing
1 skiva cheddarost
tomat
rödlök

Stek baconet och sedan burgaren i ca 12 minuter. Värm brödet i ugnen. Montera och njut.

Pastapanna med bacon och baconost


15 cm purjo
3 pkt bacon
1 creme fraiche
1 tub baconost, Fjällbrynt 250 g
lite soja
svartpeppar
1-2 dl riven ost (jag tog gryuere)

500 g färsk pasta

Ansa purjon och strimla. Fräs i smör, lägg åt sidan.
Klipp baconet i bitar och fräs i två omgångar. Låt rinna av på papper och wosch i pannan igen.
På med purjon och i med creme fracihe, baconosten och lite soja. Vrid över svartpeppar. Låt puttra medan pastan kokar.
Dra åt sidan och i med riven ost och pastan.

Snabb korv- och pastasallad



pasta
korv (gärna Jokkmokkskorv, extra rökt)
isbergssallad
gurka
riven ost
Thousand island-dressing och italiensk salladskrydda

Koka pastan. Tärna korven och hacka grönsakerna. Släng i låda. Skölj pastan och snör ner den också. I med riven ost. Servera med dressing och italiensk salladskrydda.

Gratinerad korv- och potatisburgare



ca 4 port

8 potatisburgare
16 korvskivor, ganska tunt skurna
8 tomatskivor
pizzakrydda
ostskivor

till servering: ketchup och grillkrydda, någon grönsakssort

Tina burgarna och skär korven. Lägg två skivor per burgare. På med tomatskiva och pizzakrydda. Toppa med ost. In i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter. Servera på dirren.

Fresh island pastasås



400 g kokt eller rökt skinka (vi tog julskinka ur frysen)
4 dl grädde av valfri kaliber
1 påse OLW Fresh Island dipp
persilja

Till servering:
riven parmesan
valfri pasta
svartpeppar

Strimla skinkan och fräs i smör. Slå över grädde och häll över pulvret. Vispa ihop. Strö över persilja och låt puttra medans pastan kokar. Servera med valfri pasta, riven parmesan och nymalen svartpeppar.

Chipslåda med kyckling och mango chutney



1 grillad kyckling
1/2 purjolök
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1-1,5 dl mango chutney
vickningschipschips OBS! INTE Pringles!

Bena ur kycklingen och klipp i lagom stora bitar. Lägg ugnsform. Strimla purjolöken och på med det.
Vispa grädden, blanda ner creme fraiche och mango chutney. På med chipsen och häll gräddblandningen över.
In i ugnen, 175 C ca 30 min.

Korvpanna



ca 6 port

800 g falukorv
6 port spaghetti
1 dl grädde
2 ägg
Allroundkrydda
1 majsburk
svartpeppar
persilja
riven ost

Koka spaggen och slå av vattnet. Strimla korven i mindre bitar och fräs. I med pastan och majsen i stekpannan också. Slå över grädde och knäck i äggen. Rör runt. Krydda med peppar, allroundkrydda och persilja. Servera med ketchup.

Snabb köttfärslåda



4 port

500 g köttfärs
1 påse fransk löksoppa
4 dl vispgrädde
1,5 dl Heinz chilisås
4 portioner ris

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka 4 portioner ris. Stek köttfärsen färdig i lite smör eller olja, häll i hela påsen med löksoppan i färsen och blanda runt. häll ev på lite vatten så det inte blir för torrt.
Vispa grädden hård och häll sedan i chilisås och blanda, smaka av, det ska smaka ganska mycket chilisås, gör det inte det ta i lite till.
ta en ugnsfast form och lägg det färdigkokta riset i botten, köttfärs och sist på med grädden överst.
Ställ in i ugnen tills grädden fått en ljusbrun nyans, ca 15 min, med varmluft går det fortare.

Servera med en god sallad!

Djungelgratäng med kyckling


4 port

4 kycklingfiléer
2 bananer (mosade)
2 tsk curry
4 msk mango chutney
4 dl creme fraiche
en klick sambal
2 vitlöksklyftor
riven ost

Strimla kycklingen och stek i smör tills den är genomstekt. Blanda övriga ingredienser utom osten. Lägg kycklingen i ugnsfast form, slå över såsen och på med riven ost. In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. Servera med ris och sallad.

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Snälla människa, så himmelskt fina recept, du kan få jobb hemma hos mig. Kan nästan tänka mig att radera de flesta bloggar jag har som bokmärke. Ha det bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha! Oj, vad glad jag blir för dina fina ord. De värmer. Kram på dig och ha en finfin dag!

      Radera